Nieuws uit Hoensbroek


31 oktober 2020 Trick or Treat door heel Hoensbroek

 Op 31 oktober 2020 wordt er op zeker 50 locaties een trick or treat locatie klaargezet voor de kinderen, terwijl ze zich kunnen verbazen over de prachtig versierde ramen. 

Ook VierGebrook zal een bijdrage leveren, net als de vier buurtstichtingen.

 

Wilt u ook meedoen? Dat kan, ga dan naar de facebookgroep Berenjacht Hoensbroek of klik hier om direct naar de pagina te gaan. Daar staat precies omschreven hoe u zich op kunt geven als trick or treat locatie. 

U kunt ervoor kiezen om iets buiten klaar te zetten, zodat de kinderen het kunnen pakken of dat de kinderen moeten aanbellen. De posters om dit duidelijk te maken vindt u onder dit bericht. 

 

Heeft u geen Facebook? Stuur dan een email naar broich.simone@gmail.com of klik hier om een email te sturen.

Vergeet niet om in uw mail te schrijven wat uw adres is en of u alleen uw raam versierd of ook voor de kinderen een kleine traktatie buiten zet. 

 

 


TTV Hoensbroek zoekt nieuwe leden. 


TTV Hoensbroek is in Maart 2029 gestart met een groepje mannen en vrouwen die op een sportieve en ontspannen manier lekker fit en vitaal willen blijven. 
Zij zouden het heel leuk vinden om je te mogen verwelkomen in ons groepje op de de woensdagmiddag. 
Naast deze aangename manier van bewegen, krijg je er ook nog eens leuke sociale contacten bij.


Download de flyer van TTV Hoensbroek hieronder. 

 

Download
Flyer tafel tennis vereniging Hoensbroek
Flyer 50+FIT .pdf
Adobe Acrobat document 164.9 KB


Monumentum, een nieuwe wandelbrochure

De actieve Heemkundevereniging Hoensbroek heeft weer een nieuwe wandelbrochure uitgegeven. Het is een 32 pagina’s dik, full-color boekje op een handig A5-formaat, gedrukt op 130 grams satijnpapier en het is doorspekt met vele foto’s van de objecten langs deze route.

Begin- en eindpunt van deze bijna 7 km. lange wandeling is het kasteel Hoensbroek. Geïnspireerd door het Hoensbroekse deel van het boek “Iconen en symbolen”, dat ter gelegenheid van Open Monumentendag Heerlen in 2016 is gepubliceerd heeft Hein Giesen een route uitgestippeld, die u eerst door de groene long van Hoensbroek-West voert.
Daar wandelt u door de altijd groene beemden langs een weer meanderende Auvermoer, die door zijn dichte oeverbegroeiing met een keur aan wilde bloemen op veel plaatsen niet eens zichtbaar is, richting de boerderijen bij Laar. Daar kunt u op een zonnige zomerdag heerlijk vertoeven in de ’hoeswei’ en genieten van een goed verzorgde kop koffie. De route voert u verder via het fraai heringerichte Geleenbeekdal naar de buurtschap Terschuren en over de verzorgde paden van het mooie park van Adelante naar de schaduwrijke wijk de Steenberg.
Via het voormalige mijnspoor voert de route verder naar het oude St. Janskerkje aan de Markt. Ook hier heeft u natuurlijk de mogelijkheid om op een terrasje aan de Markt even uit te blazen. Daar vandaan wandelt u via de Muisberg, de Slak en de Metten terug naar het kasteel.
Als het u te lang zou worden…... onderweg zijn (indien gewenst) een tweetal afkortingen verwerkt, die u in no time terug naar het kasteel voeren.

Belangrijk! De brochure staat vol wetenswaardigheden over de gebouwen en objecten die u op uw wandeling passeert. Bovendien kunt u via de QR-code, die voorin het boekje is verwerkt, op vele plekken nog meer informatie krijgen.
Monumentum kost slechts € 3,95 en is verkrijgbaar bij de verschillende boek- en tijdschriftenwinkels in Hoensbroek en omgeving.

Geïnteresseerden buiten Hoensbroek, die er prijs op stellen dit kleinood in hun verzameling Limburgensia te hebben, kunnen het boek bestellen door € 6,95 te storten (dat is inclusief de verzendkosten) op rekeningnummer NL43 INGB 0003 2805 62 t.n.v. Heemkundevereniging Hoensbroek met een duidelijke vermelding van uw naam en adres met de vermelding Monumentum.


Op 27 april vanaf 13.00 uur start het Koningsdag Festival Gebrook.
De nieuwe naam komt doordat de organisatie in handen is van VierGebrook.
Met een nieuwe naam veranderen er meer zaken; zo zal de line up voor een breder publiek leuk zijn en is de kinderrommelmarkt op de Kouvenderstraat terug van weggeweest.
Ook zullen de kinderactiviteiten, georganiseerd door Alcanders The Max, anders zijn dan voorheen. 
Benito Dean zal in de pauze een dansdemonstratie geven. 

Gelukkig wijzigt niet alles. De lampionnenoptocht vanaf het kasteel zal zoals voorgaande jaren georganiseerd worden door Partij Hoensbroek Belang. 
En om 22.00 kunt u genieten van een fantastisch vuurwerkspektakel. 


September 2019  Gemeente Heerlen is op proef gestart met een servicepunt van de gemeente in Buurtpunt de Koffiepot. Meer informatie vindt u hier


21 sept 2019 Op 21 september is er van 10.00 tot 13.00 uur een feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek en muziekschool in Hoensbroek. Aansluitend kunt dan per pendeldienst naar het Kasteel vervoerd worden om de viering van "Hoensbroek 75 jaar bevrijd" bij te wonen.

 

Voor meer informatie over de openingen van de nieuw "bieb" en muziekschool klikt u hier

Voor meer informatie over het evenement "Hoensbroek 75 jaar bevrijd" klikt u hier. Neem contact met ons op:

 

Bezoekadres:  Mgr. Nolensstraat 29, 6431 JL Hoensbroek

Postadres:  Postbus 127, 6430 AC Hoensbroek

info@viergebrook.nl


KVK nr 75035502

IBAN: NL45RABO 0344 8979 74

Volg ons op social media en blijf op de hoogte !